perjantai 6. toukokuuta 2016

Sinä olet ihana ja minä olen ihana.

Hyvä itsetunto on hyvän elämän perusta. Oli syy mikä tahansa, on hirveen surullista kuulla että joku pitää itseään jotenkin huonompana. En keksi mitään järkevämpää vastausta kysymykseen millasta elämän pitäisi olla, kun että ihmiset arvostaisi toisiaan ja itseään. Ja silti niiiiin monia jotka poikkeavat normista kiusataan. Oli sulla sitten jotain liikaa, liian vähän tai erilaisesti niin PUM, sun itsetuntoa on sörkitty tavalla joka syöpyy sun ajatusmaailmaan kuin syöpä. Läski, laiha, aknenaama, ärsyttävä, hiljanen nörtti, wannabe.. mitä näitä nyt on. Jos ei lapsena olis oppinut että liian laiha tai läski ihminen on ällöttävä niin ajattelisitko niin aikuisena? Tarvisko silloin kenenkään sanoa ääneen, että ei ihmisen koko määrittele ihmistä? Tietenkin lapsetkin sen tiedon jostain poimii, mutta ei pitäis pystyä poimimaan. Mäkin kirjotin jo lapsena päiväkirjaan paljonko tänään painan ja kuinka mulla on pömppömaha. Mä meen ihan hämilleni kun ajattelen miten kovan taistelun ihmiset joutuu käymään siitä, että hyväksyy itsensä.


Viime vuonna yks ihminen sano mulle, asiat mistä sua on kiusattu seuraa sua, että kiusaamisen jälkeen alkaa itse kiusaamaan itseään samoilla asioilla. Peilistä tuijottaa läski, laiha, näppynaama, hikari, ulkopuolinen, joku liian erilainen. Vasta tänä vuonna tajusin, että se mistä soimaan itseäni, etten osaa kuunnella muita, ei olekkaan totta, vaan se on yläasteaikainen juoru musta. Aika pieni juttu, mutta silti niin valtava. Miten mä oon voinu jonku tollasen asian roikkua mun mukana näin pitkään? Mun nykyisellä luokalla on aika monta ihmistä ketä on koulukiusattu, ja se saa mut surulliseks, että se vaikuttaa ihmiseen niin paljon. Lapsena sitä luulee, että elämä on tätä, että tää kouluelämä jotenkin määrittelee sun onnistumisen elämässä. Todellisuushan on kaukana siitä, nörteiksi haukutut tietää että tykkää opiskella ja pääsee ammattiin mihin haluavat ja ne ketkä on keskittynyt kiusaamiseen miettii, millä nyt saa nostettua omaa egoaan. Kärjistettyä mutta totta.


Puss ock Kram Jassu.


4 kommenttia:

 1. Tää on todella hieno teksti. Ihana, upea Jasmin, kaikkea hyvää siun kevääseen! <3

  VastaaPoista
 2. Kiitos! itse olet ihana! :) ja samoin!! Kesällä treenaillaan yhessä<3

  VastaaPoista
 3. Tuli tästä muuten mieleen toinen näkökulma: kiusaajat purkaa omaa pahaa oloaan kiusaamalla muita. Joka sekin on surullista, että niillä kiusaajilla on niin pahat oltavat, eikä keinoja purkaa omaa oloaan kiusaamatta muita. Yhtään vähättetelemättä kiusattuja, muakin on kiusattu ties mistä. Parhaimmillaan sen kiusauksen voi kuitenkin myöhemmin kääntää myös voitoksi, siitä kun voi myös vahvistua seuraamaan omaa polkua vahvemmin kun elämässä koetellaan ja siitä on selvittävä <3

  VastaaPoista
 4. Jooo toikin on varmasti totta!! Usein ne pahimmat kiusaajat voi itekkin tosi huonosti. Niin onhan se niin että vaikka olis paskaa niin usein se vaan on tosi opettavaista! Vaikea tuoda teksteihin kaikki näkökulmat esille usein se keskittyy vaan siihen johonkin yhteen juttuun vaikkei se koko mielipide olekkaan! :) kiva kun kommentoit!! Heti tuli motivaatio taas kirjottaa! :)

  VastaaPoista